Onze expertise

Uw keuken organiseren: drie tips om uw keuken slim op te ruimen

05/06/2019

Jouw keuken organiseren, is de ruimte optimaal benutten en functioneel maken. Check onze tips om in een uitgeruste keuken meer opgeruimd te kunnen werken.

Boodschappentassen die rondslingeren op het werkblad, open boekentassen van de kinderen op de tafel, een achtergelaten boek, een kopje dat niet terug in de kast gezet is … In een keuken heeft een gezin de slechte gewoonte om alles te laten rondslingeren. Hoe zorgt je ervoor dat de belangrijkste plaats van het huis ordelijk blijft? Met een goede organisatie uiteraard!

Jouw uitgeruste keuken zo goed mogelijk opruimen doet je door ze zo goed mogelijk in te delen en op de meest handige manier op te bergen.

1. Jouw keuken organiseren in ‘werkzones’

Om jouw keuken te organiseren, moet je een scheiding maken tussen drie zones of ‘werkdriehoeken’, ongeacht de grootte en de samenstelling van de ruimte:

  • Een afwaszone: met de gootsteen, de vaatwasmachine en de kasten met de kopjes en borden.
  • Een kookzone: met het fornuis, de oven en de kasten waarin kookgerei en schotels opgeborgen worden.
  • Een voorraadzone: met de koelkast en de voorraad met producten.

Organiser sa cuisine: 3 conseils pour ranger sa cuisine intelligemment

Die organisatie zorgt ervoor dat de hele familie instinctmatig weet waar elk voorwerp staat. Bovendien creëert je ook een soort routine tijdens het koken zodat je meer opgeruimd kunt werken.

2. Veelgebruikte voorwerpen binnen handbereik

Als logisch gevolg van bovenstaand punt is het aangeraden om jouw keuken slim op te ruimen. Zo bergt je kookgerei of huishoudapparaten die je minder vaak gebruikt op in hoge kasten of achter elektrotoestellen die je elke dag nodig hebt. Pannen en ovenschotels die je echter elke dag gebruikt, moet je steeds binnen handbereik hebben. Het is niet meer nodig om alle kasten leeg te maken wanneer je gaat koken, je weet immers perfect waar alles staat.

Voor zover het mogelijk is, houdt je het werkblad van jouw uitgeruste keuken vrij. Je kunt het blad daardoor gemakkelijker opruimen en schoonmaken. Zelfs als jouw favoriete interieurmagazine boordevol mooie foto’s van design kookspullen en opvallende glazen bokalen staat, is het nog steeds beter om het in de kast op te bergen.

3. Georganiseerd opbergen

Jouw keuken organiseren houdt ook in dat je jouw voedingsmiddelen, vaatwerk, benodigdheden en huishoudproducten intelligent opbergt. Kies voor kasten die de ruimte optimaal benutten en verplaatsingen gemakkelijker maken zodat je opgeruimd kunt koken:

  • een kruidenmolentje om in de hoek van een werkblad te plaatsen
  • grote schuifdeurkast naast de kookzone
  • schuiflade onder de gootsteen voor het opbergen van jouw vaatwasproducten, sponzen, handdoeken, …
  • ingebojouwde ruimtes of vakken onder het werkblad
  • opbergoplossingen om op te hangen aan de binnenkant van de kastdeuren

Organiser sa cuisine: 3 conseils pour ranger sa cuisine intelligemment

De basis van een goed georganiseerde keuken is haar inrichting. Vertrojouw jouw keukenspecialist en geniet van een uitgeruste, slimme keuken.

Ontmoet ons

Weet u exact hoe uw ideale keuken er uit moet zien of bent u op zoek naar inspiratie?

Laat u bij uw project op maat begeleiden door de gepassioneerde experts van Vanden Borre Kitchen. Kom ons een bezoekje brengen zodat we onze ideeën kunnen uitwisselen. Vertrouw ons uw verwachtingen, uw wensen en uw ideeën toe. In elk van onze winkels staat een speciale adviseur voor u klaar om naar u te luisteren en samen ideeën uit te wisselen. Wij kijken er alvast naar uit om u te leren kennen.

Afspraak plannen

Laat u inspireren

Ga op zoek naar inspiratie in onze catalogus

Bent u op zoek naar ideetjes of inspiratie voor uw toekomstige uitgeruste keuken? Bekijk dan zeker even onze online catalogus. Gelieve uw gegevens in het onderstaande formulier in te vullen als u onze catalogus wenst te ontvangen.

onze catalogue ontvangen