Ronde retro revival: terug naar de sixties

Een keuken die mooi is om naar te kijken, leuk is om in te koken en aangenaam om in te eten. Praktisch, gepersonaliseerd en van uitstekende kwaliteit.

[Translate to Dutch:]

 

Wat is jouw ideale keuken ? Een keuken die mooi is om naar te kijken, leuk is om in te koken en aangenaam om in te eten. Praktisch, gepersonaliseerd en van uitstekende kwaliteit. Maar liefst ook helemaal on trend. Keukenontwerper Engin Senol loodst ons door het stijlboek van 2024.

Engin Senol, ontwerper bij Vanden Borre Kitchen, kiest drie recente favoriete ontwerpen om de actuele trends in keukens te demonstreren. Natuurkleuren en -structuren zijn een blijver. Dus veel groen, blauw, hout en natuursteen. Daarnaast zijn er ook een aantal opvallende nieuwkomers : structuurelementen, ronde vormen, een ultradun werkblad, een modulair tafelblad en ... knalroze.

Opaco Sherwood : hout is altijd mooi

Engin Senol : "Dit is een moderne twist van een klassieker. Hout zal altijd in de mode zijn maar krijgt elk jaar een nieuwe interpretatie. In dit model combineren we de grijstinten van een betonvloer met de natuurlijke uitstraling van een keuken in warm, donker hout, met witte accenten. We eten graag in de keuken en het is ook een plek om gezellig bij te praten. Vandaar de twee barkrukken in dit ontwerp, en de tafel die een architecturale verbinding maakt met de rest van de keuken. Wat de materialen betreft, pakt dit model uit met kasten in melamine en een keramisch werkblad in een warme tint.”

Deze keuken is een esthetisch pareltje en ze is ook praktisch. Dat merk je bijvoorbeeld aan de fronten met anti-fingerprint coating. De ontwerper combineert ook greeploze kasten en lades met kasten met een greep. "Dat is niet alleen omdat de grepen een extra cachet geven", legt Engin uit. "Ze zijn ook praktisch. We gebruiken de grepen met name op de koelkast en de diepvries, deuren die zonder greep vaak moeilijker te openen zijn."

Colorado Roze:rond & roze

Word jij ook instant gelukkig van deze keuken? Dit ontwerp ademt de sfeer van de onbezorgde sixties en seventies, maar dan met hedendaags comfort. Engin : "Deze ronde meubelvormen zijn best wel uniek. Het ronde eiland is een echte eyecatcher en het roze past daar zeer goed bij. Natuurlijk moet een keuken bovenal functioneel zijn, maar tegelijk mag het ook een statement piece zijn, een object dat je interieur versterkt. Ben je niet zo voor roze lakverf, weet dan dat je kan kiezen uit méér dan 10.000 fronten. Maak je keuze uit de RAL- en NCS- of Sikkens-kleurenwaaiers”.

Eigenlijk is dit een compositie van drie kleuren met, naast het roze, het rustgevende wit en de licht eiken afwerking van de nissen. “Zo maken we de ruimte nog wat interessanter,” zegt Engin. “Met de gouden handgrepen creëren we een luxegevoel. Ook deze keuken is een combinatie van greep- en greeploze kasten. De kant van het eiland die zichtbaar is op de foto heeft push deuren, de andere kant grepen. Zowel de spatwand als de achterwand zijn in laminaat uitgevoerd met een heel geslaagde marmerimitatie. Het werkblad is bijzonder elegant want maar 18 mm dik."

Paradiso Extreme :monoliet met uitschuifbare tafel

Engin : "Deze keuken kende zijn primeur op Batibouw 2023 en kon op veel enthousiasme rekenen. Het is opnieuw een bijzonder geheel in afwerkingen die vrij uniek zijn in de markt. Het eiland is opgevat als een monoliet, modern en strak in een natuursteenimitatie. De deuren zijn allemaal soft touch en anti-fingerprint. Wat deze keuken echt bijzonder maakt, is de bijbehorende tafel. Die kan je helemaal uittrekken als je met z’n zessen of achten aan tafel wilt gaan. Is er minder volk, dan kan je tot 120 cm van de tafel in het eiland wegschuiven. Ideaal om een leefruimte optimaal te gebruiken."

Nog een opvallend element dat bij verschillende keukenontwerpen terugkomt: de nissen met decoratieve elementen. "Let erop dat je die niet louter als opbergruimte gebruikt", tipt Engin. “Ze zorgen voor reliëf in de keuken en zijn heel geschikt om sierelementen zoals een vaas een mooie plek te geven."

Laat u verder inspireren door onze artikels

News

Volledig personaliseerbare keukens – van A tot Z

Artikel lezen
uitrusting

Keukens om uw seizoensgroenten in te bewaren

Artikel lezen
uitrusting

Een wijnkast in de keuken: dat past!

Artikel lezen
News

Echte zomerkeukens

Artikel lezen
uitrusting

Klaar voor de start ... En ... Vuur!

Artikel lezen
Vorige
Volgende