Hoe kunt u een witte keuken met hout combineren?

Een witte keuken is tijdloos en niet onderhevig aan interieurtrends. Een volledig witte keuken kan evenwel kil en steriel overkomen, maar door wit met hout te combineren kunt u ervoor zorgen dat een witte keuken ook gezelligheid en warmte uitstraalt.

Als u een kleine keukenruimte hebt, is een keuken in een lichtgekleurde tint sowieso een goede keuze. Met bovenkasten tot tegen het plafond en witte fronten kunt u een kleine keuken luchtiger maken en ruimer doen lijken. Ook met een witte omkadering van de houten kasten of van het houten kookeiland kunt u een ruimtelijk gevoel creëren. Maar u kunt natuurlijk ook voor een volledig witte houten keuken opteren.

Door wit te combineren met warme houtelementen en houtkleuren kunt u vermijden dat uw witte keuken een steriele indruk geeft. Als u kiest voor een hoogglanswitte keuken met houten detailscreëert u een chique designuitstraling. Een matwitte keuken met hout past in elke interieurstijl. Witte kasten met handgrepen zorgen voor een klassieke uitstraling. In een moderne of industriële omgeving zijn de kasten dikwijls zonder handgrepen.

Witte keuken met houten vloer

Tegenwoordig is het hip om bij een witte keuken een vloer met een natuurlijke uitstraling te combineren. Vloeren in wit, grijs en diepzwart oud hout of houtlook zijn daarbij trendy. Hout is evenwel kwetsbaar. Om de kans op schade en vlekken te verminderen kunt u daarom kiezen voor een donkereiken parketvloer. Op donker hout zijn vlekken minder zichtbaar en eikenhout bevat de stof tannine waardoor zure vloeistoffen minder op het hout kunnen inwerken.

Witte keuken met houten werkblad

Een witte keuken met een houten werkblad is een tijdloze combinatie en sluit perfect aan bij een landelijke stijl. Hout is een natuurlijk materiaal en versterkt het leefgevoel in de keuken. Daarnaast is hout ook verkrijgbaar in diverse soorten. Elk houten aanrechtblad is uniek. Omdat een keukenwerkblad aan hoge eisen op het vlak van onderhoud en hygiëne moet voldoen, opteert u wel het best voor een harde houtsoort. Het lichter gekleurde eikenhout of essenhout past bijvoorbeeld mooi bij een witte omkadering.

Witte keuken met accenten in hout

Er zijn nog verschillende andere manieren om de steriliteit van een witte keuken te doorbreken. Met het juiste accent op de juiste plaats zorgt u voor een warmere uitstraling. Denk maar aan een zwevende houten tafel in combinatie met een wit eiland, barkrukken met houten poten, of een houten schuifdeurkast boven het aanrecht. Bovendien kunt u houten legplanken aan de muur voorzien om mooi servies en andere keukenattributen tentoon te stellen. Zelfs als u alleen wat houten keukentoebehoren toevoegt, creëert u al meer sfeer. Brood- of snijplanken, dienbladen of keukengerei maken uw witte keuken minder kil. Wilt nog meer houtaccenten in uw keuken, dan kunt u ook een muur of een deel van het plafond van hout voorzien.

Laat u verder inspireren door onze artikels

News

Volledig personaliseerbare keukens – van A tot Z

Artikel lezen
uitrusting

Keukens om uw seizoensgroenten in te bewaren

Artikel lezen
uitrusting

Een wijnkast in de keuken: dat past!

Artikel lezen
News

Echte zomerkeukens

Artikel lezen
uitrusting

Klaar voor de start ... En ... Vuur!

Artikel lezen
Vorige
Volgende