Onze expertise

Wat zijn de kenmerken van een moderne keuken?

02/05/2021

Heeft het interieur van uw woning een moderne inrichting of designlook? Dan wilt u wellicht graag een moderne strakke keuken. U kunt die moderne uitstraling op verschillende manieren creëren, van landelijk met een moderne toets tot een volledige designkeuken.

Een moderne keuken is strak en minimalistisch. Rechte lijnen voeren de boventoon, en de kasten en apparatuur zijn naadloos weggewerkt. Er zijn bijgevolg weinig ronde vormen en de keukendeuren en -lades zijn veelal greeploos. De inrichting is functioneel en rustgevend. In een strakke keuken vindt u weinig decoratieve keukenobjecten en tierlantijntjes zoals in een landelijke keuken. Moderne keukens zijn dikwijls wit of zwart gecombineerd met een aardetint, maar u kunt ook kiezen voor frisse, felle kleuren.

Een moderne keuken kunt u in alle vormen inrichten, maar met een open keuken met een eiland kunt u de ruimtelijkheid in uw huis aanzienlijk vergroten. U heeft daarvoor uiteraard voldoende beschikbare ruimte nodig.

Moderne keuken met een eiland

Een moderne keuken met een eiland heeft een zeer luxueuze uitstraling. Een eiland in dezelfde minimalistische stijl als uw keuken zorgt voor een stijlvol, strak geheel. Bovendien creëert u een gezellige centrale leefplaats met meer werk- en opbergruimte, waardoor u uw strakke keuken niet alleen sfeervoller, maar ook functioneler maakt. Voor de invulling van het eiland zijn er diverse mogelijkheden. U kunt kiezen voor een kookeiland met kookplaat of voor een spoeleiland met alleen een spoelbak. Met een eilandbar of zitgedeelte heeft u extra ruimte om te ontbijten, te aperitieven en gezellig samen te zijn met familie en vrienden.

Materialen in een moderne keuken

Kleuren en materialen bepalen voor een groot gedeelte de sfeer in uw keuken. Een volledig witte keuken bijvoorbeeld oogt strak en past perfect binnen een modern interieur. In het bijzonder de materiaalkeuze voor het werkblad zal bepalen of de look van uw keuken modern oogt. Wilt u een naadloze keuken waarbij het werkblad, de spoelbak en de spatwand in elkaar opgaan, dan is het veelzijdig materiaal Corian, dat u zelfs voor uw keukenkasten kunt gebruiken, een goede optie. Ook een werkblad in graniet, composiet, keramiek of beton past in een modern interieur.

Andere opties zijn duurzame materialen zoals roestvrij staal of glas. Roestvrij staal of inox is heel onderhoudsvriendelijk en geeft een industriële toets aan het geheel. Glas komt volledig tot zijn recht in een designkeuken. Keukens in designlook hebben een unieke, luxueuze uitstraling. Daarbij horen dikwijls gewaagde kleuren, hoogglansfronten en luxekeukenapparatuur.

Hout komt minder voor in moderne keukens. Als het al eens wordt gebruikt, is het veelal in contrast met een ander materiaal, bijvoorbeeld strakke, houten fronten in combinatie met een werkblad in natuursteen. Zo kunt u ook een landelijke keuken, waarin hout een prominente rol speelt, met moderne contrasten modern landelijk maken.

Vlakke keukenkasten

De keukenkasten zijn in een moderne keuken dikwijls vlak en zonder handgrepen. Door het gebruik van technieken zoals soft-motion en tip-on zijn deur- en ladegrepen overbodig. Bij soft-motion remmen lades af als u ze sluit. Dat voorkomt beschadiging aan de kasten. De tip-ontechniek zorgt ervoor dat u de kastdeuren en -lades met een kleine duw kunt openen. Een andere optie is een greeplijst. Door de greeploze oplossingen ontstaat er meer ruimte tussen de keukenkast en het werkblad, en worden de rechte lijnen van de strakke keuken niet onderbroken.

Ontmoet ons

Weet u exact hoe uw ideale keuken er uit moet zien of bent u op zoek naar inspiratie?

Laat u bij uw project op maat begeleiden door de gepassioneerde experts van Vanden Borre Kitchen. Kom ons een bezoekje brengen zodat we onze ideeën kunnen uitwisselen. Vertrouw ons uw verwachtingen, uw wensen en uw ideeën toe. In elk van onze winkels staat een speciale adviseur voor u klaar om naar u te luisteren en samen ideeën uit te wisselen. Wij kijken er alvast naar uit om u te leren kennen.

Afspraak plannen

Laat u inspireren

Ga op zoek naar inspiratie in onze catalogus

Bent u op zoek naar ideetjes of inspiratie voor uw toekomstige uitgeruste keuken? Bekijk dan zeker even onze online catalogus. Gelieve uw gegevens in het onderstaande formulier in te vullen als u onze catalogus wenst te ontvangen.

onze catalogue ontvangen