Kleur, structuur en vorm: 3 keukentrends voor een persoonlijk ontwerp

Durf een interieurstatement te maken voor je keuken: mix en match materialen, kleuren en vormen en creëer een warme ruimte die bij je woning en levensstijl past

[Translate to Dutch:]

 

De open leefkeuken staat centraal in huis, dus is het ook een plek die qua design naadloos aansluit bij de identiteit van de bewoners. Durf een interieurstatement te maken: mix en match materialen, kleuren en vormen en creëer zo een warme ruimte die bij je woning en levensstijl past.

Trend : vloeiende vormen

Tot nu toe waren keukenindelingen vrij rechttoe rechtaan. De algemene interieurtrend van organische vormen brengt daar verandering in. Afgeronde hoeken zien we ook in de keuken steeds vaker, maar het is vooral de mix van rechte lijnen en vloeiende rondingen die voor een interessant spanningsveld zorgt. Ga bijvoorbeeld voor een rond kookeiland als blikvanger. De kastdeuren met gebogen vorm getuigen van een knap staaltjevakmanschap en brengen zachtheid in het geheel. Die ronde vormen kun je ook op andere plekken laten terugkomen : een gebogen keukenkraan in roségoud bijvoorbeeld, of een sierlijke booglamp aan het plafond.

In deze keuken zorgt de combinatie van houttinten en saliegroen voor eenrustgevende, natuurlijke uitstraling.

Trend : mix vankleuren en structuren

Naast vormen kun je ook met kleuren en structuren spelen. Het resultaat is een uniek, persoonlijk keukenontwerp. De keukenfronten kun je in verschillende materialen en kleurenlaten uitvoeren, zoals deze combinatie van houtlook en keramiek. Allesbehalve saai, wel bijzonder en toch onderhoudsvriendelijk. Vul die natuurlijke houttint aan met stijlvol grijsgroen, maar hou het spannend door op je werkblad te kiezen voorfris saliegroen. Laat je adviseren door je keukenbouwer, want het effect dat je wil bereiken is een harmonieuze, duurzame uitstraling – geen kakofonie van van alles en nog wat.

Trend : fel, feller felst

Een frivole terracotta tint of stijlvol junglegroen : aan kleur geen gebrek in dezekeukens.

Met een witte of beigekeuken zit je altijd goed. Maar het leven is te kort voor saaie keuzes, toch ? Durf te experimenteren met felle kleuren, zoals een levendige terracottatint. Zeker in combinatie met een speelse terrazzovloer krijgt je keuken meteen een mediterraan accent. Stem de kleur van het werkblad af op die van de keukenfronten en kies voor matzwarte keukenapparatuur voor een stijlvol geheel. Of combineer junglegroenekeukenfronten met warm hout en elegante marmerlook. Gedurfd, maar vooral origineel.

Bij Vanden Borre Kitchen kun je rekenen op professioneel en persoonlijk advies. De Kitchen Experts helpen je graag bij het ontwerp van een gepersonaliseerde keuken op maat voor een eerlijke, transparante prijs. Geen verrassingen of onverwachte extra’s dus.

Laat u verder inspireren door onze artikels

News

Volledig personaliseerbare keukens – van A tot Z

Artikel lezen
uitrusting

Keukens om uw seizoensgroenten in te bewaren

Artikel lezen
uitrusting

Een wijnkast in de keuken: dat past!

Artikel lezen
News

Echte zomerkeukens

Artikel lezen
uitrusting

Klaar voor de start ... En ... Vuur!

Artikel lezen
Vorige
Volgende