Een keukenontwerp werkt van binnen naar buiten

Een nieuwe keuken laten ontwerpen, hoe begin je eraan en wat mag je verwachten? Keukenontwerpster Sarah Aerts deelt haar eukengeheimen. "Bij ons is elke keuken anders."

[Translate to Dutch:]

Een nieuwe keuken laten ontwerpen, hoe begin je eraan en wat mag je verwachten ? Keukenontwerpster Sarah Aerts deelt haar keukengeheimen. "Bij ons is elke keuken anders."Sarah Aerts is mede-zaakvoerder en Kitchen Expert bij Vanden Borre Kitchen in Genk. Als interieurarchitect maakt zij voor elke klant de keuken die het best bij hem of haar past. Maar hoe gaat ze daarbij te werk ? Hoe kan je je als klant best voorbereiden? En hoe maak je de juiste keuze in het enorme aanbod aan mogelijkheden ?

Als ik bij jou langskom voor een nieuwe keuken, wat mag ik dan verwachten ?

Ik vertel altijd eerst wie we zijn en hoe we werken en peil naar de verwachtingen van de klant. Wat ons onderscheidt van andere keukenbouwers is dat wij als keukenspecialist werken in een partnerschap met de Vanden Borre elektrogroep, waardoor we met Vanden Borre Kitchen meer dan 50 jaar ervaring in de keukenbranche kunnen voorleggen. Wij vinden het belangrijk om elke klant een eerlijke en correcte prijs te bieden, met Laagste Prijs all in-garantie. Wij gaan ook voor een diepgaand, doordacht ontwerp van elke keuken.

Hoe kan ik me als klant voorbereiden ?

Veel klanten meten hun bestaande keuken op, of ze tonen foto's op hun smartphone. Ook handig als je foto's kan tonen uit magazines of van het internet met keukens die je mooi vindt. Je kan alle nuttige gegevens zelfs op voorhand opladen op je persoonlijke projectruimte op onze site. Voor de rest stel ik vooral veel vragen, want zo kom ik te weten wat voor jou echt belangrijk is. Is jouw keuken een plek om vooral snel iets op te warmen of ben je een echte hobbykok? Wat voor budget heb je in gedachten? Wat zijn je noden qua comfort en design? We hebben een breed gamma aan elektro, meubilair en werkbladen en kunnen daarin schakelen in functie van je wensen en het budget.

Hoe kom je tot een eerste ontwerp ?

Een keukenontwerp werkt van binnen naar buiten. Ik begin altijd met de binnenkant. De opbergruimte, de keuze van toestellen en sanitair vormen als het ware het skelet van de keuken. Dat skelet is bepalend voor het dagelijks comfort dat je zult ervaren: heb je een grote koelkast nodig, wil je een kookplaat met vijf kookzones ? Daarnaast hou ik ook rekening met ergonomie, niet alleen de werkhoogte, maar ook de optimale afstand tussen spoelbak en kookplaat, een vlotte doorgang naar de berging en ga zo maar door. Een eerste ontwerp schets ik op ruitjespapier. We lopen ook door de showroom zodat de klant de verschillende keukenmodellen kan voelen en ervaren. Zo ontdek je welk soort lades je verkiest en hoe hoog het werkblad moet zijn. Wanneer dat duidelijk is, kunnen we ook kleuren en vormen kiezen aan de hand van diverse kleurstaaltjes, grepen, werkbladen...

Spannend Wanneer mag ik het tweede ontwerp zien ?

De tweede afspraak vindt meestal een week of twee later plaats. Tegen dan heb ik het eerste ontwerp op de computer in detail uitgewerkt en de puzzel van de toestellen gemaakt. Natuurlijk kunnen we waar nodig nog dingen veranderen. Ben je helemaal tevreden, dan print ik een aantal foto's van het ontwerp uit. Ik kan op dat moment ook de prijs tot op de euro nauwkeurig meegeven.

Is elk Vanden Borre Kitchen-ontwerp anders ?

Wij werken volledig op maat en volgens de behoeften van de klant. Ik vind het trouwens heel leuk als mensen met heel specifieke vragen afkomen. Zo was er een mevrouw die een keuken wou plaatsen in een vrij kleine ruimte, met een keukeneiland, een leeshoekje met daglicht en een plek voor haar hondjes. Door de bestaande keukeninrichting helemaal om te draaien en te werken met een schiereiland is dat gelukt.

Hoelang duurt het voor mijn keuken is geplaatst ?

Na ondertekening van de bestelbon moet je ongeveer drie maanden rekenen, afhankelijk van de complexiteit van het ontwerp. Een van onze plaatsers komt de ruimte in detail opmeten en dan starten we de productie op. Al onze keukens worden in Duitsland vervaardigd en geassembleerd. Mede daardoor verloopt de plaatsing bij onze klanten thuis heel vlot en staan we garant voor het afleveren van kwaliteit.

Laat u verder inspireren door onze artikels

News

Volledig personaliseerbare keukens – van A tot Z

Artikel lezen
uitrusting

Keukens om uw seizoensgroenten in te bewaren

Artikel lezen
uitrusting

Een wijnkast in de keuken: dat past!

Artikel lezen
News

Echte zomerkeukens

Artikel lezen
uitrusting

Klaar voor de start ... En ... Vuur!

Artikel lezen
Vorige
Volgende