5 manieren om uw keuken op uw woonkamer aan te laten sluiten

Bij het inrichten van een huis of appartement zijn van elkaar gescheiden ruimtes niet meer zo populair. Een maaltijd bereiden terwijl u met uw vrienden in de woonkamer kunt praten of genieten van een aperitief terwijl u de kinderen helpt met hun huiswerk, de functies van de ruimtes kruisen wanneer de muren verdwijnen. Ook keukens en woonkamers ontsnappen niet aan deze trend. Hier ziet u vijf mogelijkheden om ze op een harmonieuze wijze met elkaar te verbinden.

Met materialen en kleuren werken

– Op de grond of tegen de muur, debekledingen kunnen in beide ruimtes hetzelfde zijn of zich gedeeltelijk uitbreiden. Ze zorgen zo voor een mooie visuele continuïteit.

Vloerplanken, wasbeton, vloerplaten, geschilderde bakstenen, tegels, hout op de muur… Er zijn heel wat mogelijkheden om te spelen met de materialen die de kamers uiteindelijk met elkaar verbinden.

De kleuren die in de woonkamer en keuken aanwezig zijn, worden gezien als onderdeel van dezelfde harmonieuze compositie. De muren kunnen dezelfde tint of een monochrome kleur hebben. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een strook kleur die de twee ruimtes verenigt. Ook het toevoegen van kleine accenten in de woonkamer aan de kleuren van de muren, credenza of keukenmeubelen zorgt voor een subtiel en esthetisch effect. Textiel, schilderijen, decoratieve of functionele objecten, u kunt ze allemaal terug laten komen in de nissen van een boekenkast, op de salontafel, op fauteuils, kussens, enz.

Creëer een link door middel van perspectieven en uitbreidingen

Om twee ruimtes met elkaar te verbinden, kunt u met perspectieven en uitbreidingen spelen.

– Dankzij het verwijderen van de deuren uit de opening, of een kleine trap die vanuit de woonkamer toegang geeft tot de keuken, openen de perspectieven zich waardoor uw blik op natuurlijke wijze van de ene kamer naar de andere wordt geleid. Om de continuïteit te waarborgen, kan dezelfde vloerbedekking worden geïnstalleerd.

Elementen uit de keuken kunnen ook in de woonkamer zachtjes naar voren worden gebracht. Het werkblad van het centrale eiland kan bijvoorbeeld aan de kant van de woonkamer breder zijn en kan plaats bieden aan opbergruimte, een bibliotheek, kinderstoelen of een bank. De keukenplanken kunnen ook worden uitgebreid tot in de woonkamer.

Focus op het centrale eiland, het middelpunt van de grote open ruimtes.

Om de twee ruimtes met elkaar te verbinden, is het belangrijk dat u voldoende oog heeft voor het centrale eiland. Dankzij zijn omkeerbaarheid is het een perfecte bondgenoot. Wat betreft de keuken, kan het een deel van uw huishoudelijke apparaten, onderkasten en een werkblad integreren. In de woonkamer daarentegen vormt het een plek om een drankje of een maaltijd te nuttigen, maar is er ook de mogelijkheid om extra opbergmogelijkheden te creëren. Merk op dat het ideaal is voor het samenbrengen van grote ruimtes.

Denk aan glazen deurluifels en lage muurtjes

De link tussen de woonkamer en de keuken kan worden gelegd dankzij glazen deurluifels. Gemaakt van metaal of hout, kan het over de gehele hoogte van de ruimte worden gebruikt of kan het op een laag muurtje worden geplaatst. Het is esthetisch, laat licht door en isoleert kookgeuren.

Een lage partitie tussen de twee ruimtes maakt het ook mogelijk om ze visueel met elkaar te verbinden en tegelijkertijd een nuttige ruimte aan de keukenzijde te behouden voor opslag of om kleine apparaten op te bergen.

Stijlen samenbrengen

Als uw woonkamer gekenmerkt wordt door een industriële stijl, moet uw keuken zich hieraan aanpassen. Meubels en decoratieve objecten harmoniseren om zo tot een mooi geheel te komen. Daarnaast is het perfect mogelijk om leuke snufjes in de keuken onder te brengen en handige gebruiksvoorwerpen te integreren in de woonkamer.

Kleuren, materialen, verlichting, scheidingswanden, accessoires en nog veel meer, er zijn heel wat mogelijkheden die kunnen helpen om de woonkamer en de keuken met elkaar te verbinden. Alles hangt af van uw smaak, uw behoeften en uw budget.

Laat u verder inspireren door onze artikels

News

Volledig personaliseerbare keukens – van A tot Z

Artikel lezen
uitrusting

Keukens om uw seizoensgroenten in te bewaren

Artikel lezen
uitrusting

Een wijnkast in de keuken: dat past!

Artikel lezen
News

Echte zomerkeukens

Artikel lezen
uitrusting

Klaar voor de start ... En ... Vuur!

Artikel lezen
Vorige
Volgende