6 oplossingen voor meer licht in de keuken

Bij het bereiden en wassen van ingrediënten, het bereiden van maaltijden, het proeven van maaltijden of het degusteren van een drankje of een hapje is er telkens een andere behoefte aan verlichting in de keuken. Doorheen de hele keuken, lokaal, als extraatje, krachtig of zacht, de verlichting moet modulair, functioneel, maar ook esthetisch zijn. Hier vindt u 6 oplossingen om uw keuken te verlichten.

Sobere en efficiënte ingebouwde spotlights

Ingebouwde LED-spots, vierkant of rond, zijn perfect als hoofdverlichting of als gelokaliseerde lichtbronnen.

  • In een verlaagd plafond zijn ze een effectieve oplossing om de ruimte in een gelijkmatig licht te doen baden. Het is belangrijk dat u niet bespaart op het aantal, zodat u toch kunt genieten van voldoende licht. Bovendien kunt u, door te kiezen voor een aanstuurbare versie, de lichtbundels beter afstemmen op uw behoeften.
  • Ze kunnen zorgen voor kleine lichtpunten over de gehele lengte van een werkblad, onderaan meubels of ze kunnen onder hoge kasten geplaatst worden. Ze zorgen voor eendesignaccent in uw keuken, terwijl ze deze ook van extra licht voorzien.

Functionele en esthetische ophangingen

Ophangingen zijn ook populair voor het leveren van hoofd- of spotverlichting. In het midden van de ruimte, boven een grote tafel of een centraal eiland, langs een muur of een glazen deurwand, ophangingen zorgen steeds voor een homogeen en warm licht. Of het nu gaat om een enkele plafondlamp, een extra grote versie of een reeks, de modellen voldoen aan alle smaken en passen zich aan alle stijlen keukens aan.

LED’s voor revolutionaire en decoratieve verlichting

LED’s zorgen voor een echte revolutie in de keukenverlichting. In kasten, onder hangkasten, onder een afzuigkap, op de plinten, in panelen boven een kookplaat, genesteld in een credenza of rondom het centrale eiland, ze kunnen werkelijk overal geïnstalleerd worden. LED’s zien er bovendien niet alleen leuk uit, ze hebben ook nog eens een zeer lange levensduur. Ze verbruiken weinig elektriciteit en zijn daarom ecologisch en voordelig. Bovendien kunnen ze wit of warm licht verspreiden. Hun temperatuur wordt gemeten in graden Kelvin.

Wandlampen die de lijnen van uw meubels accentueren

Om de lijnen van uw keuken te accentueren, kunnen de wandlampen boven de bovenkasten worden geïnstalleerd. Ze zijn niet alleen decoratief, maar maken het ook mogelijk om tot onderaan de kast te kijken. Als u geen grote opbergruimte heeft, kunt u bijvoorbeeld verstelbare wandmodellen bevestigen om uw werkblad te verlichten (maar dan wel alleen als u er voldoende installeert en ze ook goed georiënteerd zijn).

Apparatuur met verlichting erin

Een mengkraan met LED’s of een design afzuigkap met verlichting. Om uw keuken onder te dompelen in een eigentijdse sfeer, kunt u kiezen voor apparaten met verlichting. Zo vervolledigen ze de functionele en extra verlichting van uw ruimte.

Functionele, extra en decoratieve verlichting. Het is essentieel om een goed doordacht plan van de lichtbronnen en hun functies in uw keuken te hebben. Er zijn tal van mogelijkheden. Het is aan u om degene te kiezen die aan uw behoeften, de configuratie van uw ruimte en de gewoontes van uw huishouden voldoen.

Laat u verder inspireren door onze artikels

News

Volledig personaliseerbare keukens – van A tot Z

Artikel lezen
uitrusting

Keukens om uw seizoensgroenten in te bewaren

Artikel lezen
uitrusting

Een wijnkast in de keuken: dat past!

Artikel lezen
News

Echte zomerkeukens

Artikel lezen
uitrusting

Klaar voor de start ... En ... Vuur!

Artikel lezen
Vorige
Volgende