Hoe kan u een zwarte keuken met hout combineren ?

Een stijlvolle donkergetinte of zwarte keuken straalt luxe en design uit. Een zwarte keuken met hout combineert die luxe met warmte en gezelligheid.

Als u voldoende lichtinval hebt in uw keukenruimte is de keuze voor een stijlvolle zwarte keuken meer dan het overwegen waard. Een zwarte keuken past in alle woonstijlen en de zwarte kleur is perfect te verenigen met andere kleuren en materialen. Zwart in combinatie met hout of houtkleuren geeft de ruimte alvast een warmere en gezellige uitstraling.

In een modern interieur komt een strakke hoogglanszwarte keuken met houten elementen volledig tot zijn recht. Draagt u rust en sereniteit hoog in het vaandel, ga dan voor een zwartmatte keuken met hout. In een industriële keuken zorgt de combinatie van zwart met stoere, natuurlijke materialen voor een robuuste uitstraling. U kan er natuurlijk ook voor kiezen om uw houten landelijke keuken een wat modernere look te geven met slim gekozen zwarte elementen, zoals een zwart werkblad, een zwarte spoelbak en kraan, of een zwarte spatwand.

Zwarte keuken met houten vloer

Een houten vloer geeft een mooi en warm contrast in een zwarte keuken. Hout is evenwel kwetsbaar. Om de kans op schade en vlekken te verminderen kan u daarom kiezen voor een donkereiken parketvloer. Op donker hout zijn vlekken minder zichtbaar en eikenhout bevat de stof tannine waardoor zure vloeistoffen minder op het hout kunnen inwerken. U kan ook een stijlvol en uniek effect creëren door de keuken en de vloer in hetzelfde materiaal te kiezen. Als u bijvoorbeeld zwarte houten kasten hebt in uw keuken combineert u die met een zwarte houten vloer. Als u dat te veel zwart vindt, kan u alleen een deel van de keukenvloer zwart maken en de rest in houtkleur laten. 

Zwarte keuken met houten werkblad

Een houten werkblad brengt de natuur in uw zwarte keuken. Alle tinten hout passen goed met zwart. Omdat een keukenwerkblad aan hoge eisen op het vlak van onderhoud en hygiëne moet voldoen opteert u wel het best voor een harde houtsoort. Wilt u het eerder sombere zwart wat opvrolijken, dan zijn het lichter geleurde eikenhout en essenhout ideaal. Kersenhout of mahoniehout bijvoorbeeld hebben een donkerdere kleur met rode tint.

Zwarte keuken met accenten in hout

Naast een houten werkblad kan u hout nog op verschillende andere manieren gebruiken om de donkere kleur van een keuken te doorbreken. Denk maar aan een houten kastenwand in combinatie met een zwart eiland, of aan hout als blikvanger op een gedeelte van de kasten. Als wanddecoratie kan u bijvoorbeeld opteren voor planken aan de muur waarop u decoratieve elementen of plantjes zet. Zelfs als u alleen wat houten keukentoebehoren toevoegt, creëert u al meer sfeer. De toevoeging van brood- of snijplanken, dienbladen of keukengerei maken uw zwarte keuken warmer. Wilt u nog meer gezelligheid? Dan kan u ook een deel van een muur met hout bekleden of het plafond van houten balken voorzien.

Laat u verder inspireren door onze artikels

News

Volledig personaliseerbare keukens – van A tot Z

Artikel lezen
uitrusting

Keukens om uw seizoensgroenten in te bewaren

Artikel lezen
uitrusting

Een wijnkast in de keuken: dat past!

Artikel lezen
News

Echte zomerkeukens

Artikel lezen
uitrusting

Klaar voor de start ... En ... Vuur!

Artikel lezen
Vorige
Volgende