Hoe kiest u het best uw huishoudtoestellen uit?

Het voorbereiden, koken en conserveren van voedsel, afwas- en vaatwerk en nog veel meer, huishoudelijke apparaten vormen het hart van uw keuken. Het begeleidt u creativiteit en zorgt voor inspiratie. Hier volgen enkele tips om te kiezen voor hoogwaardige apparatuur die is aangepast aan uw behoeften en culinaire toepassingen.

Op maat gemaakte afmetingen voor een functionele keuken

Een Amerikaanse koelkast of eentje met een enkele deur, een standaard oven of een grotere, een vaatwasser met plek voor 15 of 6 borden. Uw huishoudelijke apparaten moeten voldoen aan de verwachtingen van uw huis, de inrichting van uw ruimte, maar ook aan uw culinaire toepassingen.

  • Als koppel of als groot gezin heeft u natuurlijk niet dezelfde behoeften. Hierdoor zijn alle huishoudelijke apparaten verkrijgbaar in een compacte, standaard of XXL versie. Zo is een klassieke vaatwasser over het algemeen 60 breed met plaats voor 12 tot 14 borden, in vergelijking met een kleiner formaat van 45 cm en plek voor 4 tot 6 borden. Te grote apparatuur levert niks op. Een te grote machine verbruikt meer energie dan nodig is.
  • Afhankelijk van het oppervlak, de indeling van uw keuken, de configuratie en uw smaak, kunt u kiezen voor huishoudelijke apparaten met aangepaste afmetingen. U kunt ze inbouwen of vrij laten staan. In alle gevallen geldt de regel dat iedereen vrij moet kunnen rondlopen en dat ieder apparaat toegankelijk moet zijn.
  • Grote braadpannen, mooie stukken vlees, voorgebakken en diepgevroren gerechten, uw kookgewoontes spelen een grote rol bij de keuze van de afmetingen van uw huishoudelijke apparaten. Als u graag mensen uitnodigt en etentjes geeft, zal u vast en zeker gelukkig worden van een grote oven. Een koelkast met een groot vriesvak biedt plaats aan al uw bereidingen.

Een kookmethode aangepast aan uw verwachtingen

Ovens en kookplaten zijn de essentiële elementen van uw keuken. Er bestaan dan ook verschillende types. Elk van hen beantwoordt aan specifieke behoeften en verschillende werktechnieken.

  • De kookplaten kunnen elektrisch zijn. Ze zijn dan inductie of glaskeramiek. Gas is een andere optie die garant staat voor nauwkeurig en responsief koken. Sommige modellen combineren beide.Uw kookplaten kunnen 4 tot 6 open haarden of modulaire ruimtes bevatten voor grote gerechten.
  • Voor ovens heeft u keuze uit natuurlijke convectie-ovens, ovens met roterende warmte (convectie of menglucht), stoomovens of een gecombineerde magnetron. Multifunctionele modellen combineren verschillende kookmodi. Het reinigen van ovens kan handmatig, pyrolytisch, katalytisch of met stoom gebeuren.

Gepersonaliseerde opties voor een hoogwaardige keuken.

Voor een volledig gepersonaliseerde keuken, kunt u zichzelf onderdompelen in de vele mogelijkheden die uw huishoudapparaten u kunnen bieden. Oven met koude deur, telescopische rails of dubbele holte. Draaideur, zijdeur, lade, uittrekbaar, zachte sluiting. Aangesloten vaatwasser of koelkast. Er zijn heel wat mogelijkheden.

Een verzorgd design voor een elegante sfeer

Felle of sobere kleuren, een eigentijds of klassiek design, matte of glanzende materialen, u vindt ongetwijfeld huishoudelijke apparaten die aan uw smaak voldoen. Ingebouwde en discrete apparaten dragen bij aan de minimalistische sfeer van uw ruimte. Kleurrijke apparaten daarentegen tonen hun mooiste kant voor een levendige en dynamische sfeer.

Economische huishoudapparaten die milieuvriendelijk zijn en die zuinig omgaan met het milieu

De keuze voor een energiezuinige huishoudapparaten is goed voor uw budget, maar ook voor het milieu. De beoordelingsschaal voor de apparaten varieert van A++, voor een zeer zuinig model, tot G. Uw vaatwasser zal een beperkte hoeveelheid water gebruiken en uw koelkast zal minder elektriciteit verbruiken.

De apparatuur is de essentie van een krachtige keuken. Denk goed na over deze keuze, want u zal jarenlang met deze apparaten aan de slag moeten. Design, stevigheid en functionaliteit, het is essentieel om de juiste vragen te stellen alvorens een model te selecteren.

Doe inspiratie op in onze catalogus.

Laat u verder inspireren door onze artikels

News

Volledig personaliseerbare keukens – van A tot Z

Artikel lezen
uitrusting

Keukens om uw seizoensgroenten in te bewaren

Artikel lezen
uitrusting

Een wijnkast in de keuken: dat past!

Artikel lezen
News

Echte zomerkeukens

Artikel lezen
uitrusting

Klaar voor de start ... En ... Vuur!

Artikel lezen
Vorige
Volgende