Onze expertise

Hoe zorgt u voor een design decoratie?

21/02/2020

Heeft u zin om uw keuken in een trendy en design sfeer te laten baden? Dan hoeft u zeker niet alles te veranderen. Door slechts enkele elementen te veranderen kunt u de gewenste sfeer aan uw ruimte toevoegen. Welke voorwerpen zijn geschikt voor een design decoratie? Is er een bepaalde stijl of zijn er bepaalde kleuren waar u rekening mee moet houden? Hier vindt u enkele tips.

Uw idee van design

Om een nieuw samenhangend decoratief universum te ontwerpen, is het essentieel om uzelf af te vragen wat er bedoeld wordt met design. Die definitie is voor iedereen anders. Over het algemeen is het goed om grafische objecten, mooie, functionele en chique meubels, edele of ruwe materialen (leer, metaal, baksteen, glas, natuursteen, etc.) en strakke lijnen te gebruiken. Bij design denken we eerder aan lichte kleuren met eventueel accenten in donkere of flashy tinten. Het is belangrijk dat de verschillende gekozen elementen op elkaar zijn afgestemd zodat het geheel gemakkelijk gelezen kan worden.

Minimalisme en netheid staan in de kijker

Minimalisme is het sleutelwoord voor een design interieur. Minder kleuren, minder meubels, minder voorwerpen, meer ruimte. De sfeer is rustgevend en u kunt de volledige ruimte in een oogopslag in u opnemen. Om deze rustgevende bubbel te creëren, is het essentieel om na te denken over nieuwe opslagmogelijkheden. Een mooie design stoel mag uiteraard niet bedekt worden door een hoop kleren! Om ruimte te creëren, werd uw hoog en laag keukenmeubilair uitgerust met ingenieuze interieurkenmerken: schuifkorven, modulaire ladeverdelers, uitschuifbare opbergruimte, enz. Uw strakke kookeiland kan ook perfect voorzien worden van laden. 

Onmisbare design accessoires en voorwerpen

Design zorgt ervoor dat ook functionele voorwerpen er leuk uit gaan zien. Ze zijn onmisbaar in uw nieuwe ruimte. U vindt er zonder problemen voor alle budgetten en in alle winkels, van kleine boetiekjes tot grote interieurwinkels.

In de keuken kunnen de citruspers, de fruitschaal, de design theepot en een mooie strakke vaas perfect op het glad en verfijnd werkblad geplaatst worden. Om uw kookeiland van voldoende licht te voorzien, kunt u kiezen voor verschillende industriële lampen of één oversized armatuur. U kunt ook een futuristische driepootlamp installeren in een hoek van de kamer. Hou de kranen sober en elegant.

In tegenstelling tot bij de vintage sfeer, is er hier geen plek voor een grote verzameling voorwerpen. Alles wordt zorgvuldig uitgekozen en in de kijker gezet.

Stoelen, erg belangrijk in een design interieur

Wanneer we aan design denken, denken we ook meteen aan mooie stoelen die rond een prachtige glazen tafel staan. Als u een kookeiland heeft, kunt u enkele hoge en comfortabele barkrukken aan het geheel toevoegen. Er zijn eindeloos veel stijlen, materialen en kleuren. Thermomoulded plastic stoelen vergelijkbaar met de modellen van Verner Panton of Philippe Starck, reproducties van de verchroomde Bertoia barstoel, enz. U kiest zelf wat er volgens u het best in uw ruimte past. Vergeet niet dat het geheel zeker niet te druk mag worden. Uw keuken moet nog steeds kunnen ademen. Maar als u voor neutrale en effen tinten hebt gekozen, kunt u wel enkele kleurrijke accenten aan de ruimte toevoegen. Een gekleurde muur of een muur met een paar lagen behang zorgt meteen voor een levendige sfeer. Als u voor flashy stoelen of barkrukken hebt gekozen, houdt u de rest van de omgeving best wat rustiger.

Design is chique en tijdloos. Heruitgave van cultmeubelen, verzamelobjecten of massaproducten, u kunt ze allemaal aan uw interieur toevoegen. Bovendien zijn ze beschikbaar voor alle budgetten. Minimalisme, complementariteit van materialen en nuances zorgen ervoor dat uw ruimtes rust uitstralen wat op zijn beurt goed is voor uw algehele welzijn. 

Ontmoet ons

Weet u exact hoe uw ideale keuken er uit moet zien of bent u op zoek naar inspiratie?

Laat u bij uw project op maat begeleiden door de gepassioneerde experts van Vanden Borre Kitchen. Kom ons een bezoekje brengen zodat we onze ideeën kunnen uitwisselen. Vertrouw ons uw verwachtingen, uw wensen en uw ideeën toe. In elk van onze winkels staat een speciale adviseur voor u klaar om naar u te luisteren en samen ideeën uit te wisselen. Wij kijken er alvast naar uit om u te leren kennen.

Afspraak plannen

Laat u inspireren

Ga op zoek naar inspiratie in onze catalogus

Bent u op zoek naar ideetjes of inspiratie voor uw toekomstige uitgeruste keuken? Bekijk dan zeker even onze online catalogus. Gelieve uw gegevens in het onderstaande formulier in te vullen als u onze catalogus wenst te ontvangen.

onze catalogue ontvangen