Onze expertise

Inrichten van de keuken: hoe kiest u het juiste meubilair en hoe optimaliseert u de ruimte?

31/01/2020

Om een functionele, esthetische keuken te creëren en de ruimte te optimaliseren, is de keuze van het meubilair en de opslagmogelijkheden essentieel. Voeding, servies, bestek, pannen, accessoires, huishoudelijke producten. Alles moet een plekje krijgen en moet vooral binnen handbereik zijn. Hier vindt u enkele tips om uw leven eenvoudiger te maken. 

Zorg bij de inrichting van uw keuken voor voldoende laden en kasten.

Een keuken bestaat over het algemeen uit hoge kasten, lage kasten en hoekkasten. Om ruimte te besparen, is het raadzaam om de voorkeur te geven aan  hoge en diepe modellen als de configuratie van uw ruimte dit toelaat. Om ze functioneel te maken, is het essentieel om ze uit te rusten met een ingenieuze inrichting. De mogelijkheden zijn talrijk en hangen af van uw behoeften en uw kookstijl. Bestekrekken, schuifkorven en -verdelers moduleren de laden, draaihekken worden in de hoekelementen gemonteerd, uittrekbare planken bij de opening of uittrekbare opbergmogelijkheden worden in de kasten geplaatst. 

Kies voor uitschuifbare en uitklapbare meubelen

Uitschuifbaar meubilair maakt heel wat ruimte vrij. Ze kunnen opgeborgen worden en kunnen naar wens uitgevouwen of opgevouwen worden. Ze maken het eenvoudiger om doorheen de keuken te bewegen en maken het zelfs mogelijk om meerdere functies aan bepaalde plekken te geven. Zo kan de tafel langs de muur worden opgeborgen, op het werkblad worden neergeklapt of tussen de rest van het meubilair worden geschoven. Er is zelfs plek voor stoelen. Een kraan die gekanteld kan worden zodat u het raam kan openen, een lade onder het werkblad of een geïntegreerd rek op een railsysteem en dat zijn slechts enkele voorbeelden. Uw sorteerbakken kunnen ook worden ingebouwd of in een meubelstuk worden geplaatst om ruimte op de grond vrij te maken.

Denk na over de deuropeningen

Veel fabrikanten bieden nu verschillende openingssystemen voor kastdeuren of grote huishoudelijke apparaten aan. Meubilair met verhoogde vouwdeuren, pocket doors, schuifdeuren op rails of intrekbare ovendeuren, het zijn allemaal opties die het mogelijk maken om de ruimte te optimaliseren. 

Denk na over kolomkasten

Om de volledige plafondhoogte van uw keuken te benutten zonder te veel vloeroppervlak in te nemen, zijn kolomkasten ideaal. Huishoudelijke apparaten, maar ook servies of voeding, ze zijn voor alles geschikt. Bovenaan kunt u accessoires en gebruiksvoorwerpen opbergen die niet dagelijks worden gebruikt, de oven of uw voorraad etenswaar kunt u dan weer beste binnen handbereik houden. Dit soort meubilair kan ook gebruikt worden om bezems en stofzuigers op te bergen. De schuifversie ervan zorgt ervoor dat u nog beter gebruik kunt maken van uw ruimte. 

Installeer een kookeiland

Een kookeiland biedt extra opbergruimte en een extra werkblad. Bovendien kunt u er een deel van uw huishoudelijke apparaten in integreren. Op die manier wint u natuurlijk heel wat extra vrije ruimte in de rest van de kamer.

Ga voor een multifunctionele credenza

Fruit, bestekpotten, kopjes, accessoires en kleine zorgen al snel voor heel wat rommel op uw werkblad. Deze wanorde ziet er natuurlijk niet mooi uit en zorgt er ook voor dat u minder efficiënt bent bij het bereiden van uw maaltijden. Om alles wat netter te maken, kunt u rekjes met modulaire opbergsystemen bevestigen: bestekopbergers, een magnetische messenhouder, kruidenrekken, een afdruiprek, een sponshouder, een handdoekhouder, een mokhouder, een rekje, enz. Het geheel ziet er meteen decoratief uit en is ook nog eens functioneel. 

Voor een volledig uitgeruste keuken die er altijd onberispelijk uitziet en ook nog eens praktisch is, moet er rekening worden gehouden met de keuze van het meubilair en de binneninrichting. Dit wordt gedaan op basis van de configuratie van uw ruimte, de afmetingen en uw smaak. Uw keuken past zich volledig aan u en aan uw behoeften aan. 

Ontmoet ons

Weet u exact hoe uw ideale keuken er uit moet zien of bent u op zoek naar inspiratie?

Laat u bij uw project op maat begeleiden door de gepassioneerde experts van Vanden Borre Kitchen. Kom ons een bezoekje brengen zodat we onze ideeën kunnen uitwisselen. Vertrouw ons uw verwachtingen, uw wensen en uw ideeën toe. In elk van onze winkels staat een speciale adviseur voor u klaar om naar u te luisteren en samen ideeën uit te wisselen. Wij kijken er alvast naar uit om u te leren kennen.

Afspraak plannen

Laat u inspireren

Ga op zoek naar inspiratie in onze catalogus

Bent u op zoek naar ideetjes of inspiratie voor uw toekomstige uitgeruste keuken? Bekijk dan zeker even onze online catalogus. Gelieve uw gegevens in het onderstaande formulier in te vullen als u onze catalogus wenst te ontvangen.

onze catalogue ontvangen