Onze expertise

Kleuren: trends voor in uw keuken

22/01/2020

Als uw keuken er grijs uitziet, kunt u daar verandering inbrengen met een nieuwe trendy kleur. U kunt de kleur als accent of over de volledige muur aanbrengen. Kies voor een kleur die uw keuken warmer maakt dankzij haar zonnige tint of ga voor een chique en sobere kleur. U kiest zelf welke sfeer u in uw keuken wil creëren. 

Diepblauw voor een elegante keuken

Grijsblauw voor vleugje design en hemelsblauw voor een vintage accent. Blauwtinten doen het altijd goed in de keuken. Het is ook belangrijk om weten dat diepe kleuren dit jaar erg trendy zijn. Marineblauw, nachtblauw, elektrisch blauw, pauwblauw of lavendel zorgen voor een chique en serene sfeer in uw ruimte. Deze kleuren zijn perfect geschikt voor industriële of hedendaagse keukens. U kunt ze ook perfect combineren met grijs, bruin of zwart. 

Groen voor een natuurlijke sfeer

Als u zin heeft om de natuur in uw keuken in de bloemetjes te zetten, dan is dit het perfecte moment. Groen is de sterkleur van dit jaar. Watergroen voor een frisse en energieke sfeer of eendengroen en dennengroen die uw keuken echt in de spotlights zetten. Op een muur, op uw credenza of uw meubels, aarzel zeker niet om verschillende tinten te gebruiken voor een rustgevende en bloemrijke sfeer. Deze tinten passen bij grijs, roze en alle lichte houttinten. Donkergroen is het beste voor grote oppervlakken.

Geel voor een bruisende keuken

Kruidgeel, lichtgeel, stro of citroen brengen energie en warmte in uw keuken. Als accent zorgen deze tinten voor een mooi grafisch effect op uw muur of meubels. Op grotere oppervlaktes zorgen ze voor een ongezien helder effect in de ruimte. Deze tinten gaan mooi samen met roze, oranje en groen.  

Rood en oranje voor een gezellige keuken

Rood en oranje zijn uiteraard warmte tinten. Ze doen denken aan terracotta en roepen de sfeer van de mediterrane keuken op. Donker, licht zoals Living Coral, door Pantone uitgekozen als de kleur van het jaar 2020, of in oranje, wortel- of roestversie, al deze tinten fleuren uw interieur op. Eén muur is al genoeg om de sfeer in de ruimte volledig te veranderen. 

Pastelroze voor een rustgevende sfeer

In de keuken past ouderoze, pastel- of poederroos perfect bij wit, licht hout, grijs of geel.  Door een accent in deze tint op één muur aan te brengen, zorgt u meteen voor Scandinavische of vintage stijl. Meubels met deze bleke tinten passen heel goed bij vloeren van wasbeton of gebleekt eiken parket.

Honing met amberkleurige accenten voor een ruimte die elegantie en zachtheid combineert

Spiced honey is één van de populairste kleuren van 2020. Het is een warme kleur die doet denken aan de natuur. In combinatie met blauw, okerkleurige tinten, terracotta, dennengroen of water, hout en roestvrij staal, tovert het uw keuken om tot een plek die rust en elegantie uitstraalt. U kunt deze kleur ook combineren met fellere tinten voor een energieke omgeving.

Tijdloze kleuren

Crèmetinten doen het in 2020 ook erg goed. Ze passen bij alle soorten vloer en alle stijlen. Ze benadrukken witte meubels, maar ook alle houttinten. 

Bovendien zijn witte, grijze en zwarte tinten zekere waarden die nooit helemaal uit de keuken zullen verdwijnen. Zij bieden met name de mogelijkheid om meer originaliteit toe te staan op het gebied van accessoires.

Als u op zoek bent naar een sobere, natuurlijke, warme, sprankelende of zachte sfeer, vindt u onder de trendkleuren van 2020 ongetwijfeld de juiste kleuren die uw keukenruimte zullen omtoveren. Donker of pastel, ze bepalen met enkele penseelstreken de gewenste sfeer.

Ontmoet ons

Weet u exact hoe uw ideale keuken er uit moet zien of bent u op zoek naar inspiratie?

Laat u bij uw project op maat begeleiden door de gepassioneerde experts van Vanden Borre Kitchen. Kom ons een bezoekje brengen zodat we onze ideeën kunnen uitwisselen. Vertrouw ons uw verwachtingen, uw wensen en uw ideeën toe. In elk van onze winkels staat een speciale adviseur voor u klaar om naar u te luisteren en samen ideeën uit te wisselen. Wij kijken er alvast naar uit om u te leren kennen.

Afspraak plannen

Laat u inspireren

Ga op zoek naar inspiratie in onze catalogus

Bent u op zoek naar ideetjes of inspiratie voor uw toekomstige uitgeruste keuken? Bekijk dan zeker even onze online catalogus. Gelieve uw gegevens in het onderstaande formulier in te vullen als u onze catalogus wenst te ontvangen.

onze catalogue ontvangen