5 tips voor een handige eethoek in de keuken

Hoe creëert u een handige eethoek? 5 ideeën die gebruikmaken van uw kookeiland en eetruimte om uw keuken ergonomisch en optimaal in te richten.

Een kleine, gesloten keuken of een grote, volledig uitgeruste keuken? Maakt niet uit: laat je inspireren door keukens met een handige eethoek die tegelijk voor een gezellige ruimte zorgt. 5 manieren om een handige eethoek in je keuken te creëren

1. Een toog? Een handige eethoek, uiteraard

Vergeet je salon, drink een aperitiefje in je keuken terwijl je het eten klaarmaakt! De toog is dé gezellige oplossing om een handig eethoekje in je keuken te creëren. Verleng het werkblad op metalen pootjes of bevestig er een hogere plank aan.

Vergeet de hoge krukjes niet en creëer een nieuwe barruimte in een open keuken. Leuk aan deze oplossing zijn de extra opbergruimte en ingebouwde laden.

2. Een verlengd kookeiland

Creëer een werkblad in L- of U-vorm, met een toog, om met de familie een glas te drinken of te eten. Zelfs in een kleine keuken creëer je het effect van een tafel waar het elk moment van de dag aangenaam vertoeven is.

Als kers op de taart kan je ook kiezen voor vaste of op wieltjes verplaatsbare opbergruimtes onder de plank zodat je alles steeds binnen handbereik hebt.

3. Een kookeiland met toog uit twee materialen

Maak gebruik van verschillende diktes voor het werkblad (20 – 39 of 78 mm), twee kleuren of verschillende materialen : hout, dekton, … Zo kiest u bijvoorbeeld best voor een kookeiland uit multiplex wanneer uw uitgeruste keuken opgetrokken is uit hout.

Die praktische eethoek past perfect binnen een keuken met een centraal blok. Je kan er een maaltijd klaarmaken en delen maar ook ontspannen, een boek lezen of wat borrelhapjes eten.

4. Een lange plank boven het werkblad

Hier ligt de eethoek in het verlengde van een grote uitgeruste keuken. De plank wordt boven het werkblad geplaatst wat voor een bijzonder luchtig effect zorgt.

Voor een trendy en design uitstraling kies je voor een andere kleur of een ander materiaal. De plank verdeelt de ruimte op subtiele wijze in twee en dient zowel om te koken als aan te eten, vooral in trek tijdens het ontbijt en het vieruurtje.

5. Een vaste eetplank

Een gesloten keukentje? Kies voor een onderstel met plankje aan je muur. Deze praktische en discrete eethoek is zowel ergonomisch als plaatsbesparend. Perfect voor een ontbijt, een hapje uit het vuistje maar ook om een intieme sfeer te creëren tijdens een intiem dinertje.

Denk aan plooistoeltjes in bistrostijl om de ruimte optimaal te benutten.

Zin om de eethoekjes te ontdekken die uw keukenspecialist van Vanden Borre Kitchen u aanraadt? Contacteer ons. Nog beter: afspraak in de winkel, de koffie staat al klaar.

Laat u verder inspireren door onze artikels

News

Volledig personaliseerbare keukens – van A tot Z

Artikel lezen
uitrusting

Keukens om uw seizoensgroenten in te bewaren

Artikel lezen
uitrusting

Een wijnkast in de keuken: dat past!

Artikel lezen
News

Echte zomerkeukens

Artikel lezen
uitrusting

Klaar voor de start ... En ... Vuur!

Artikel lezen
Vorige
Volgende