Een nieuwe keuken kiezen, dat doe je niet elke dag. Je wil iets dat bij je past, praktisch is én betaalbaar blijft. Bij Vanden Borre Kitchen weten ze dat een keuken een investering is, eentje die tot op de millimeter moet kloppen. Dankzij hun laagste all-in prijs, transparant advies en maatwerk op elk vlak, kan je rekenen op een keuken die jouw wensen én budget respecteert. Dat ontdekte ook Rudy Janssens (61), die samen met zijn vrouw Sonia (60) binnenstapte in de winkel in Hannuit.
“Er opende een paar jaar geleden een nieuwe toonzaal van Vanden Borre Kitchen in ons dorp en we besloten uit nieuwsgierigheid eens te gaan kijken, zonder echt iets te verwachten”, vertelt Rudy. “We werden aangenaam verrast: de toonzaal zag er verzorgd uit, de keukens waren mooi opgesteld, en we voelden ons meteen welkom.”
Dat eerste bezoek bleek voldoende om de knoop door te hakken, een vergelijking met andere keukenzaken maakten ze niet. “We hadden een budget in gedachten en kwamen er uiteindelijk iets bovenuit, omdat we nog een paar extra opties kozen. Maar die meerprijs was het zeker waard. We hebben eigenlijk vrij snel beslist.”
Daar zat ook de voordelige all-inprijs voor iets tussen. Rudy en Sonia wisten van bij het begin immers exact waar ze aan toe waren en kwamen onderweg niet voor verrassingen te staan. Alles was inbegrepen in de oorspronkelijke prijs: de meubelen, werkblad, sanitair, elektrotoestellen, opmeting, levering, plaatsing en bijstand.

Van idee tot installatie
Rudy had bij het eerste bezoek de maten al mee, en niet veel later kwam de Kitchen Expert thuis langs voor een nauwkeurige opmeting. “We wisten vrij goed wat we wilden, en daar heeft zij goed op ingespeeld: ze luisterde aandachtig, stelde gerichte vragen en kwam ook zelf met suggesties.” Op basis van dit gesprek, maakte ze een 3D-ontwerp. Toen we dat zagen, waren we meteen verkocht.”
Een opvallend voorstel kwam van de Kitchen Expert: een greeploze keuken. “Daar hadden we zelf niet aan gedacht, maar het oogt veel rustiger en strakker. Dat soort ideeën maken het verschil.”
Omdat ze voor een werkblad in Dekton kozen, wisten Rudy en Sonia dat de exacte maten pas na de plaatsing van de keuken zouden worden opgenomen. “Dat moet zo om zeker te zijn dat alles perfect past”, legt Rudy uit. In tussentijd werd er een tijdelijk werkblad in hout gelegd. “Zo konden we gewoon blijven koken tot het echte blad geplaatst werd.” Alles verliep volgens planning, zonder verrassingen.
Gebruikscomfort op nummer één
Voor Rudy en Sonia was het vooral belangrijk dat hun keuken afgestemd was op hun manier van koken. “We koken samen”, legt Rudy uit. “Ik bak het vlees en bereid alles voor aan het eiland, Sonia kookt en werkt af. Ze overziet het geheel. In de winter eten we ook aan het eiland, in de zomer verhuizen we naar de veranda.”
Rudy maakt ook regelmatig zelf pizza’s, helemaal van nul. “Ik maak het deeg rechtstreeks op het werkblad, snijd er mijn groenten op… Alles gebeurt op dat Dekton-blad. Nu maak ik pizza’s op maat van de grote, rechthoekige bakplaat in onze oven.”



Plus- en minpunten
Over een van de keuzes hebben ze wel gemengde gevoelens. “We hebben een ingebouwd koffietoestel laten installeren, terwijl we zelf eigenlijk geen koffiedrinkers zijn. Achteraf gezien hadden we misschien beter een stoomoven op die plek gezet.”
Wat Rudy wél een groot pluspunt vindt, is de combinatie van een grote koelkast en een grote diepvriezer, naast elkaar. “Vroeger stond de diepvries in de kelder. Nu hebben we alles binnen handbereik, dat maakt echt een verschil.”
100% overtuigd
Rudy is zo tevreden over de samenwerking met Vanden Borre Kitchen dat hij inmiddels al een tweede keuken heeft besteld, voor een appartement dat hij verhuurt. “En ook mijn schoonmoeder heb ik kunnen overtuigen. Zij heeft intussen ook een keuken besteld bij hen”, vertelt hij met een glimlach.