Onze expertise

Ontdek onze speciale keukenonderhoudsgids voor werkbladen, voor een geslaagde voorjaarsschoonmaak!

13/04/2021

Het begint warmer te worden, de zon laat zich weer zien, de vogels zingen: de lente is in aantocht! Dit is het moment om de ramen open te gooien, de frisse lucht binnen te laten en met de voorjaarsschoonmaak te beginnen. Maar hoe pak je dat aan? Niet alle keukenmaterialen zijn gewoon met water en azijn schoon te krijgen denk maar aan het werkblad. Daarom hebben wij een onderhoudsgids samengesteld om je te helpen je werkblad blinkend schoon te krijgen zonder het te beschadigen.

Laminaat werkblad

Dit materiaal is niet poreus en valt dus gemakkelijk te onderhouden: een spons erover en klaar. Laminaat kan tegen een stootje, maar vermijd agressieve onderhoudsproducten. Bij Vanden Borre Kitchen vind je laminaat in alle soorten en maten. Gekleurd, imitatiem etaal, steen of hout: personaliseer dit product voor een keuken die bij je past.

Hout

Voorkom vervelende verrassingen en zet je houten werkblad in de lak of olie, zodat het gemakkelijker te reinigen valt. Breng regelmatig lijnzaadolie aan voor een langere levensduur. Deze tip geldt voor alle houtsoorten die je bij Vanden Borre Kitchen kunt vinden (bamboe, beuk, notelaar…)

Graniet

Dit materiaal is zeer goed bestand tegen hitte en krassen. Zeepwater volstaat om het te reinigen. Gebruik je azijn of citroensap, vergeet dan niet het vooraf te verdunnen. In onze verkooppunten vind je een ruime keuze aan kleuren en afwerkingen. Kom dus een kijkje nemen voor een granieten werkblad op maat.

Kwarts

Voor de reiniging van dit materiaal zijn water en zeep ruimschoots voldoende. Dit is een vrij duur materiaal. Daarom adviseren we je om bij Vanden Borre Kitchen te komen kijken: daar vind je je werkblad in kwarts voor de laagste all in prijs!

Dekton

Dekton is een zeer stevig materiaal dat bestand is tegen agressieve chemische producten zoals bleekwater. Langdurig contact met dit type stoffen valt echter beter te vermijden. Bij kleine vlekken volstaat water en zeep om dit type oppervlak te reinigen. Ontdek dekton in onze keukens en personaliseer dit materiaal naar je eigen wensen!

Wasbeton

Wasbeton is zeer trendy. Goede kans dus dat dit materiaal ook jou weet te overtuigen bij de samenstelling van je 100% gepersonaliseerde keuken met Vanden Borre Kitchen. Dit materiaal is bovendien heel gemakkelijk schoon te maken met water en zeep. Kies je voor een geborstelde afwerking, dan is het onderhoud nog eenvoudiger.

Ontdek onze keukens


Een schoon werkblad is goed. Een geoptimaliseerd werkblad is nog beter!

Nu je weet hoe je je werkblad goed schoon krijgt, is het tijd om het te optimaliseren voor een maximum aan ruimte!

Met planken schep je heel gemakkelijk extra ruimte in je keuken. Daarom kun je ook je gootsteen benutten dankzij de afdekbladen die je bij Vanden Borre Kitchen kunt vinden. Leg het blad over een van je twee gootsteenbakken: zo beschik je over een extra werkblad voor heel wat extra ruimte.

Ook de buffetkast in je keuken biedt extra ruimte. Zo nemen je specerijen, suiker, bloem en andere veelgebruikte ingrediënten geen plek meer in op het werkblad. Hangkasten, rekken met een industriële look en volop andere opbergoplossingen vind je in onze keukens. Ga dat zien in de dichtstbijzijnde Vanden Borre Kitchen showroom!

Nu ben je klaar om een frisse wind door je keuken te laten waaien. Een goede voorjaarsschoonmaak gewenst!


Ontmoet ons

Weet u exact hoe uw ideale keuken er uit moet zien of bent u op zoek naar inspiratie?

Laat u bij uw project op maat begeleiden door de gepassioneerde experts van Vanden Borre Kitchen. Kom ons een bezoekje brengen zodat we onze ideeën kunnen uitwisselen. Vertrouw ons uw verwachtingen, uw wensen en uw ideeën toe. In elk van onze winkels staat een speciale adviseur voor u klaar om naar u te luisteren en samen ideeën uit te wisselen. Wij kijken er alvast naar uit om u te leren kennen.

Afspraak plannen

Laat u inspireren

Ga op zoek naar inspiratie in onze catalogus

Bent u op zoek naar ideetjes of inspiratie voor uw toekomstige uitgeruste keuken? Bekijk dan zeker even onze online catalogus. Gelieve uw gegevens in het onderstaande formulier in te vullen als u onze catalogus wenst te ontvangen.

onze catalogue ontvangen