Onze expertise

5 tips voor een handige eethoek in de keuken

03/05/2019

Hoe creëer je een handige eethoek in uw keuken? Ontdek vijf ideeën die gebruikmaken van je kookeiland en eetruimte om je keuken ergonomisch en optimaal in te richten.
Een kleine, gesloten keuken of een grote, volledig uitgeruste keuken? Maakt niet uit: laat je inspireren door keukens met een handige eethoek die tegelijk voor een gezellige ruimte zorgt. 5 manieren om een handige eethoek in je keuken te creëren

1. Een toog? Een handige eethoek, uiteraard

Vergeet je salon, drink een aperitiefje in je keuken terwijl je het eten klaarmaakt! De toog is dé gezellige oplossing om een handig eethoekje in je keuken te creëren. Verleng het werkblad op metalen pootjes of bevestig er een hogere plank aan.

Een toog? Een handige eethoek, uiteraard

Vergeet de hoge krukjes niet en creëer een nieuwe barruimte in een open keuken. Leuk aan deze oplossing zijn de extra opbergruimte en ingebouwde laden.

2. Een verlengd kookeiland

Creëer een werkblad in L- of U-vorm, met een toog, om met de familie een glas te drinken of te eten. Zelfs in een kleine keuken creëer je het effect van een tafel waar het elk moment van de dag aangenaam vertoeven is.

Als kers op de taart kan je ook kiezen voor vaste of op wieltjes verplaatsbare opbergruimtes onder de plank zodat je alles steeds binnen handbereik hebt.

Een verlengd kookeiland is ook een handige eethoek

3. Een kookeiland met toog uit twee materialen

Maak gebruik van verschillende diktes voor het werkblad (20 – 39 of 78 mm), twee kleuren of verschillende materialen : hout, dekton, … Zo kiest u bijvoorbeeld best voor een kookeiland uit multiplex wanneer uw uitgeruste keuken opgetrokken is uit hout.

Die praktische eethoek past perfect binnen een keuken met een centraal blok. Je kan er een maaltijd klaarmaken en delen maar ook ontspannen, een boek lezen of wat borrelhapjes eten.

4. Een lange plank boven het werkblad

Hier ligt de eethoek in het verlengde van een grote uitgeruste keuken. De plank wordt boven het werkblad geplaatst wat voor een bijzonder luchtig effect zorgt.

Voor een trendy en design uitstraling kies je voor een andere kleur of een ander materiaal. De plank verdeelt de ruimte op subtiele wijze in twee en dient zowel om te koken als aan te eten, vooral in trek tijdens het ontbijt en het vieruurtje.

5. Een vaste eetplank

Een gesloten keukentje? Kies voor een onderstel met plankje aan je muur. Deze praktische en discrete eethoek is zowel ergonomisch als plaatsbesparend. Perfect voor een ontbijt, een hapje uit het vuistje maar ook om een intieme sfeer te creëren tijdens een intiem dinertje.

Denk aan plooistoeltjes in bistrostijl om de ruimte optimaal te benutten.

Zin om de eethoekjes te ontdekken die uw keukenspecialist van Vanden Borre Kitchen u aanraadt? Contacteer ons. Nog beter: afspraak in de winkel, de koffie staat al klaar.

Ontmoet ons

Weet u exact hoe uw ideale keuken er uit moet zien of bent u op zoek naar inspiratie?

Laat u bij uw project op maat begeleiden door de gepassioneerde experts van Vanden Borre Kitchen. Kom ons een bezoekje brengen zodat we onze ideeën kunnen uitwisselen. Vertrouw ons uw verwachtingen, uw wensen en uw ideeën toe. In elk van onze winkels staat een speciale adviseur voor u klaar om naar u te luisteren en samen ideeën uit te wisselen. Wij kijken er alvast naar uit om u te leren kennen.

Afspraak plannen

Laat u inspireren

Ga op zoek naar inspiratie in onze catalogus

Bent u op zoek naar ideetjes of inspiratie voor uw toekomstige uitgeruste keuken? Bekijk dan zeker even onze online catalogus. Gelieve uw gegevens in het onderstaande formulier in te vullen als u onze catalogus wenst te ontvangen.

onze catalogue ontvangen